Spelletjes groep 5/6

spelletjes groep 3/4

Op deze pagina staan leuke spelletjes voor groep 5/6!

 

Rara wat ben ik?

Benodigdheden: Papier en een pen

Plak een plaat vast aan de rug van de stoel. Het kind op de stoel mag niet kijken. Diegene op de stoel moet vragen stellen aan de andere kinderen. De andere kinderen mogen alleen met ‘ja’, ‘nee’ of ‘weet ik niet’ antwoorden. Raad het kind op de stoel wat hij/zij is? Duurt het lang? Geef dan tips. De spelleider turft het aantal vragen die gesteld worden, zodat aan het eind gekeken kan worden wie het snelste wist wat hij/zij was.

Levend memory

Benodigdheden: Geen
spelletjes groep 5/6

2 kinderen gaan de zaal uit. De andere kinderen bedenken in tweetallen een beweging die ze hetzelfde gaan uitvoeren. Vervolgens gaan ze weer kris kras door elkaar staan. Bij een oneven aantal is er dus 1 ‘losse kaart’ die een beweging uitvoert die geen ander kind doet. De 2 kinderen komen de klas weer in en spelen tegen elkaar memory. Kind 1 noemt 2 namen van kinderen en bekijkt de beweging. Dan is de ander aan de beurt. Goed? En hoort het tweetal bij elkaar, dan heeft het kind 1 punt en gaat het tweetal zitten. Ook mag dit kind dan nog een keer. Klein groepje kinderen? Stuur dan maar 1 kind de zaal uit.

Galgje

Benodigdheden: Krijtbord/ digibord/ whiteboard

Een bekend spelletje voor even tussendoor. Leerkracht verdeelt de klas in twee groepen (of jongens/meisjes afhankelijk van wat de klas leuk vindt) en noteert op de achterkant van het bord een woord, bijvoorbeeld ‘sportdag’. Vervolgens worden er acht streepjes op het bord gezet en kunnen de groepen om de beurt een letter proberen te raden. De groep die het woord raadt, krijgt een punt.

Geen ja geen nee en geen uhm

Benodigdheden: Geen

Kies een leerling uit en zet hem voor in de klas.  Laat de andere leerlingen vragen stellen en de leerling die voorin zit moet de vragen beantwoorden zonder ja of nee of uhm te zeggen. Zegt hij ja, nee of uhm is hij/zij af en is er een ander aan de beurt.

Koffiepotje

Benodigdheden: Geen

Tel met de hele klas tot 100. In plaats van het woord ‘zeven’ vervang je dat voor het woord ‘koffiepotje’. Dus zo krijg je: 1, 2, 3, 4, 5, 6, ‘koffiepotje’, 8, 9 enz. maar ook 15, 16, ‘koffiepotjetien’, 18, 19 enz. en ook 68, 69, ‘koffiepotjetig’, ‘éénenkoffiepotje’ enz. De leerkracht loopt door de klas en wijst de kinderen aan tijdens het tellen. Kinderen moeten duidelijk praten.

 

Heb jij nog leuke spelletjes voor groep 5/6? Laat het mij hier onder weten!

 

 

Bekijk ook eens de spelletjes voor groep 7 en 8

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *