Spelletjes groep 7/8

spelletjes groep 3/4

Op deze pagina staan leuke spelletjes voor groep 7/8!

Levend memory

Benodigdheden: Geen

2 kinderen gaan de zaal uit. De andere kinderen bedenken in tweetallen een beweging die ze hetzelfde gaan uitvoeren. Vervolgens gaan ze weer kris kras door elkaar staan. Bij een oneven aantal is er dus 1 ‘losse kaart’ die een beweging uitvoert die geen ander kind doet. De 2 kinderen komen de klas weer in en spelen tegen elkaar memory. Kind 1 noemt 2 namen van kinderen en bekijkt de beweging. Dan is de ander aan de beurt. Goed? En hoort het tweetal bij elkaar, dan heeft het kind 1 punt en gaat het tweetal zitten. Ook mag dit kind dan nog een keer. Klein groepje kinderen? Stuur dan maar 1 kind de zaal uit.

Galgje

Benodigdheden: Krijtbord/ digibord/ whiteboard

Een bekend spelletje voor even tussendoor. Leerkracht verdeelt de klas in twee groepen (of jongens/meisjes afhankelijk van wat de klas leuk vindt) en noteert op de achterkant van het bord een woord, bijvoorbeeld ‘sportdag’. spelletjes 7/8Vervolgens worden er acht streepjes op het bord gezet en kunnen de groepen om de beurt een letter proberen te raden. De groep die het woord raadt, krijgt een punt.

Geen ja geen nee en geen uhm

Benodigdheden: Geen

Kies een leerling uit en zet hem voor in de klas.  Laat de andere leerlingen vragen stellen en de leerling die voorin zit moet de vragen beantwoorden zonder ja of nee of uhm te zeggen. Zegt hij ja, nee of uhm is hij/zij af en is er een ander aan de beurt.

Pictionary

Benodigdheden:  Krijtbord/ digibord/ whiteboard

De leerkracht verdeelt de leerlingen in groepjes (max. 5 leerlingen) en vraagt van elke groep een leerling bij het bureau. Daar krijgen deze leerlingen een woord te horen dat zij in het groepje moeten gaan tekenen.

Als het woord in het groepje is geraden, gaat de volgende groepsgenoot naar de leerkracht om daar het volgende woord te horen te krijgen. Dit gaat zo door totdat elk groepslid een woord heeft getekend. Welke groep heeft als eerste alle woorden geraden?

Telspel

Benodigdheden: Geen

Alle kinderen staan in de kring, de leerkracht ook. Dan zegt de leerkracht ‘nul’ en moet een willekeurig kind 1 zeggen. Op deze manier ga je zo ver mogelijk door met tellen. Maar als er twee kinderen tegelijk een cijfer zeggen, begin je weer bij nul. Ieder kind moet dus voor zichzelf bepalen wanneer hij of zij het volgende cijfer zegt. De kinderen mogen niet onderling afspreken wie wanneer wat zegt. Ook mag je niet twee keer achter elkaar een cijfer zeggen en niet met twee kinderen om de beurt zo ver mogelijk tellen. Alle kinderen doen mee, alleen weet je niet wanneer iemand verder telt.

Een tactiek bedenken in dit spel is dan ook heel moeilijk, want je mag niet overleggen.
Het doel van het spel is om zo ver mogelijk te komen. Het spel is uitdagend en érg leuk om te doen!!

Vier op

Benodigdheden: Geen

Alle kinderen zitten op een stoel of op de grond. De uitdaging is om altijd precies vier staande mensen te hebben. Iedereen mag op elk moment opstaan, maar niemand mag langer dan vijf seconden achter elkaar blijven staan. Elke speler mag zo vaak opstaan als hij/zij wilt.

Wanneer ben je niet af?

Benodigdheden: Schaar

De leerkracht laat een schaar in een kring doorgeven door de leerlingen, maar vertelt de leerlingen niet dat er regels bij dit spel horen. Op het moment dat een leerling de schaar dicht doorgeeft en de benen over elkaar heeft OF wanneer een leerling de schaar open doorgeeft en de eigen benen naast elkaar heeft staan, mag deze blijven zitten. Welke leerling begrijpt als eerste wat je moet doen om te blijven zitten?

 

Heb jij ook nog leuke spelletjes voor groep 7/8? Laat het mij hieronder weten!

 

 

Bekijk ook eens de spelletjes voor groep 1/2

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *