Stagestress??

Iedereen kent dit wel….  stagestress. Met hoofdpijn naar huis na een lange drukke stagedag…  Geen zin meer in stage omdat het gewoon niet meer leuk is? Daar kan je wat aan doen! 

De afgelopen tijd heb ik het erg moeilijk gehad op stage. Ik ging elke dag met hoofdpijn naar huis en met super veel tegenzin weer naar stage. Dit heb ik een tijdje vol gehouden maar langer ging het niet meer.

Stagestress

Ik ben uiteindelijk gaan praten met mijn stagecoördinator. Ik vertelde haar dat ik het erg lastig vond omdat de kinderen o.a. niet naar me luisterde.  Ze zei tegen mij dat je er bent om hun te helpen. Willen ze niet luisteren? Prima, dan help je ze niet! De kinderen moeten begrijpen dat het speciaal en soms zelfs leuk is dat ze met de onderwijsassistent mee mogen!

Verder zei ze ook dat je gerust hulp mag vragen van je begeleider en dat je niet de boe-man hoeft te zijn, want je bent nog aan het leren.  Je moet nog wel gewoon blijven corrigeren, maar je hoeft niet alles alleen te doen.

Dus als je het moeilijk hebt? Zoek gewoon iemand die je kan helpen, en waar je even mee kan kletsen. Mij heeft het enorm geholpen!

Wat ook erg helpt is de leerlingen positief blijven aanspreken, en gewoon positief blijven. Dus dat je bijvoorbeeld vaak zegt: Goed zo! Goede werkhouding! Wat zit je netjes! enzovoort.

Vaak heb ik ook dat ik erg boos ben op een leerlingen door een bepaalde situatie. Ik blijf vaak dan ook boos en reageer dan ook zo tegen de andere leerlingen. Dit is absoluut niet goed, want dan raak je alleen maar meer gestrest!

Wat eenmaal gebeurd is, is voorbij. Daar kun je niets meer aan doen. Denk niet: wat als, dan en maar. Dat lost écht niets op. Laat het  los en focus je op het hier en nu. Denk in oplossingen en neem beslissingen op basis van wat je  weet. Je zult je veel rustiger voelen dan wanneer je blijft piekeren en malen.

Mij heeft het veel geholpen. Ik ben nu veel positiever,  heb vandaag een lesje gegeven en het ging gewoon super goed! Dus ik zou deze dingen zeker in praktijk brengen! Dag stagestress! ( af en toe hoort het er natuurlijk bij 😉 )

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *