Update

Hoi allemaal, hier weer even een update!

Het is alweer een tijdje geleden dat ik wat van mij heb laten horen… Zoals je misschien wel hebt gelezen in mijn andere berichten was ik erg druk bezig met het examenjaar waar ik op dat moment inzat en maar goed ook want ik ben geslaagd! Ik kan mezelf nu officieel onderwijsassistent noemen! 

Het waren 3 moeilijke, leuke en leerzame jaren maar ik heb het gehaald!  De tijd is zo ongelooflijk snel gegaan dat ik niet eens meer weet wat ik allemaal heb meegemaakt of hoe het allemaal begonnen is. Ik weet wel, dit hoofdstuk kan ik nu afsluiten en met een nieuw hoofdstuk  beginnen!! Mijn plan was om gelijk door de pabo te studeren maar dat liep niet helemaal gesmeerd. Ik heb helaas maar twee van de drie toelatingstoetsen behaald dus mocht ik de opleiding niet volgen. In het begin was ik erg teleurgesteld omdat ik in mijn hoofd al een hele planning had. Gelijk de pabo, 4 jaar en hoppa, voor de klas staan. Maar helaas….

 

In de vakantie heb ik er goed over na gedacht wat ik nu precies ging doen. Mijn plan was om te blijven werken bij mijn bijbaantje, ondertussen de toets te herkansen en dan beginnen in de februari instroom. Een paar weken later hoorde ik opeens van mijn moeder dat ze iemand nodig hadden bij haar op school. Ik mocht komen op gesprek en werd daar gelijk aangenomen!! Ik werk nu twee dagen bij de peuters, en wordt af en toe gevraagd als onderwijsassistent op de andere dagen.

Inmiddels is het nu alweer bijna 3 maanden verder en loopt alles weer anders dan ik had verwacht. Na de kerstvakantie komt er een instroomgroep voor groep 1 en ze hebben mij gevraagd of ik daar twee dagen kan helpen. Dus ik ga daar gewoon full time werken! Twee dagen bij de peuters , twee dagen in groep 1 en een dag loop ik rond door de school. Ik ben zo blij dat ik deze kans heb gekregen. Ik kijk er erg naar uit!

 

Ik hoop de laatste toets dit jaar te halen zodat ik volgend schooljaar in september kan beginnen op de pabo, want dat is nog steeds wat ik uiteindelijk wil doen, alleen doe ik er nu een jaartje langer over.

 

Zo, dit was weer even een update over de afgelopen paar maanden. Ik zal proberen om wat actiever te zijn, maar en komt natuurlijk een hele drukke periode aan en als mensen in het onderwijs weten we het allemaal: stress, stress en nog meer stress. Ja hoor dames en heren, ik heb het natuurlijk over sinterklaas en kerst!! YEAAHHHHH!

 

Ik wens iedereen veel succes en tot de volgende keer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *