Spelletjes groep 1/2

spelletjes groep 3/4

Op deze pagina staan leuke spelletjes voor groep 1/2!

De wereld op z’n kop

Benodigdheden: Geen

Het is de bedoeling met dit spelletje dat de kinderen het tegenovergestelde doen van wat de leider doet. Gaat de leider staan, dan blijven de kinderen zitten, gaat de leider lachen, dan gaan de kinderen huilen etc.

Tik, tik, wie ben ik?

Benodigdheden: Geen

Eén kind doet de ogen dicht. Een ander kind tikt op de rug en zegt: “Tik, tik, wie ben ik?” Het kind moet raden wie het is. Goed geraden? nog een keer! Fout geraden? Het kind dat getikt heeft is aan de beurt.

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Benodigdheden: Geen

Dit is een leuk spelletje… Kies iets wat in de klas staat en zeg de kleur. De kinderen raden wat je in gedachten hebt, door te vragen “Is het……?”spelletjes 1/2

Klapspelletje

Benodigdheden: Geen

Met dit spelletje klap je een ritme, de kinderen klappen mee. Verander het ritme langzaam en voeg er bewegingen aan toe, zoals handen op het hoofd, handen op de schouders, 3x klappen en weer opnieuw etc.
De kinderen kunnen zo even hun energie kwijt en het is een leuke activiteit om met de hele groep te doen. Misschien weten de kinderen ook leuke bewegingen? Betrek de kinderen in het bedenken van nieuwe spelletjes.

Wie is het langst stil?

Benodigdheden: Geen

Dit zijn altijd leuke spelletjes. Houd met de kinderen een wedstrijd wie het langst zijn mond kan houden. Vaak zien de kinderen dit als een spel waarbij iemand kan winnen, terwijl het voor jou een moment van rust is!

Skieën

Benodigdheden: Geen

Begin met een verhaaltje dat je bijvoorbeeld op vakantie bent en dat je gaat skieen. Je doet voor hoe je moet skieen. Dan zeg je tegen de kinderen  dat ze mee mogen skieen. Maar dan zie je opeens een steen, en je zegt: SPRINGEN! En dan moeten de kinderen springen. Je bent dan weer een tijdje bezig met skieen ( de bewegingen nadoen) en dan zie je opeens een tak,  en je zegt: BUKKEN! En dan moeten de kinderen bukken. Zo ga je een tijdje door totdat jullie bij de finish zijn.

 

Heb jij nog leuke spelletjes voor groep 1/2? Laat het mij hier onder weten!

 

 

Bekijk ook eens de spelletjes voor groep 3 en 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *