Spelletjes groep 3/4

spelletjes groep 3/4

Op deze pagina staan leuke spelletjes voor groep 3/4!

 

Wie is het?

Benodigdheden: Geen

Eén kind mag voor de klas komen staan en neemt een ander kind uit de klas in gedachten. De kinderen in de klas gaan achter hun stoel staan. Ze mogen vragen stellen die met ja en nee beantwoord kunnen worden, bijv. is het een jongen? Heeft hij een bril? Kinderen die niet binnen de beschrijving passen, gaan zitten, maar mogen nog wel mee blijven doen met het stellen van vragen. Uiteindelijk blijft er één kind over, dat het kind wat voor de klas staat in gedachten had. Je kan hier veel ander spelletjes mee maken zoals, wat is het?

Commando handen in de lucht

Benodigdheden: Geen

De leerkracht geeft snel achter elkaar opdrachten die met de handen uit te voeren zijn, bijv. handen op tafel, handen op schoot, handen in de lucht, handen over elkaar, handen vast. Maar… de klas mag dit alleen uitvoeren als er ‘commando’ voor wordt gezegd. Dus commando klappen, commando op tafel, commando in de lucht etc. Zegt de juf geen commando en doet een kind toch wat er gezegd wordt, dan is dat kind af.

spelletjes groep 3/4Wie is het langst stil?

Benodigdheden: Geen

Houd met de kinderen een wedstrijd wie het langst zijn mond kan houden. Vaak zien de kinderen dit als een spel waarbij iemand kan winnen, terwijl het voor jou een moment van rust is!

Dirigentje

Benodigdheden: Geen

Stuur iemand de klas uit. Wijs een dirigent aan. Deze mag bewegingen maken, de klas doet hem/haar na. Het kind komt terug en gaat midden in de kring staan. Kan hij/zij raden wie de dirigent is?

Moordenaartje

Benodigdheden: Geen

Stuur iemand uit de klas en wijs een moordenaar aan. Deze mag d.m.v. knipogen kinderen “doden”. Het kind komt weer terug de klas in en gaat in het midden van de kring staan. Wanneer de moordenaar naar jou knipoogt, val je dood. Kan het kind in de kring ontdekken wie de moordenaar is?

Ik ga op reis en neem mee…

Benodigdheden: Geen

Een bekend spel waarbij je steeds meer woorden moet onthouden! Het eerste kind verzint iets wat mee op reis gaat, het tweede kind herhaalt wat het eerste kind zei en voegt hier zelf iets aan toe, het derde kind herhaalt wat het eerste en tweede kind zeiden en voegt hier iets aan toe etc. Hoe ver kunnen de kinderen komen?

Telefoontje

Benodigdheden: Geen

Een kind in de kring zegt ‘ik telefoneer naar……’ en noemt een naam. Met zachte knijpjes probeer het signaal diegene te bereiken. Het kind in de kring probeert te achterhalen waar het signaal is. Als hij/zij het weet tikt hij op het juiste moment het kind aan waar het signaal is. Bereikt het signaal echter diegene waar de naam van is genoemd, dan zegt hij/zij tringggg. En is hij/zij de volgende die mag telefoneren. Tikt het kind in de kring de juiste plek aan waar het signaal is, dan mag hij/zij op die stoel gaan zitten en moet diegene met de foute verbinding in de kring. Diegene die mag bellen is diegene waar het signaal naartoe onderweg was.

 

Heb jij nog leuke spelletjes voor groep 3/4? Laat het mij hieronder weten!

 

 

Bekijk ook eens de spelletjes voor groep 5 en 6 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *