Afsluiting Kinderboekenweek

Vrijdag 14-10-´16  Afsluiting Kinderboekenweek

Kinderboekenweek ¨ Voor altijd jong ¨
Voor altijd jong

Hoi allemaal!

Vandaag hadden we de afsluiting van de kinderboekenweek met als thema ¨ Voor altijd jong¨. We mochten samen met groep 6,7,8  aan elkaar iets presenteren wat te maken heeft met het thema.  Mijn begeleider en ik hebben hier over nagedacht en door het thema moest ze denken aan de muziekgroep ¨ De jeugd van tegenwoordig¨. We kozen het liedje
watskeburt. Op dat liedje moesten we een rap schrijven.  En aangezien ik erg muzikaal ben raad eens wie het liedje mocht schrijven? 😉

Het schrijven ging verrassend goed! Ik ben er lang mee bezig geweest.  Een week terug heb ik het laten horen aan de leerlingen. Ze waren hartstikke enthousiast en ze vonden het hartstikke stoer dat ik het heb geschreven. In totaal hebben we maar 2 kleine uurtjes geoefend.

De rap gaat over een groep kinderen en een groep opa´s en oma´s. De kinderen vragen aan de opa´s en oma´s hoe ze er voor kunnen zorgen dat ze voor altijd  jong kunnen blijven.  De opa´s en oma´s laten dit weten via de rap.

Hier een klein voorbeeldje:

Oma´s

Potjes créme, hier en daar, af en toe een nieuw kleurtje verf in je haar. Veel lachen met mijn vrienden dat is wat ik dee (d) en elke dag opletten met wat je eet. Alleen maar groente, geen snacks. Dat was helaas niet zo flex.

Opa´s

Chillen met je matties en naar de sportschool gaan. Energie erbij en je kon er weer tegenaan. Sixpack hier en een spierbal daar, zo had je het weer voor elkaar. Pet op en ketting om, beetje stoer lopen en je was de bom.

 

We hadden overlegd dat de kinderen allemaal spullen mee moeten nemen zoals lange jassen, brilletjes, snorretjes, sjaaltjes. Zelf had ik veel spullen meegenomen en ook lippenstift voor de oude dametjes want dat dragen ze ook nog!

Nadat ze er helemaal klaar voor waren gingen we beginnen. Eerst ging groep 6 en daarna waren wij aan de beurt. In het begin is het natuurlijk een beetje rumoerig want ze moesten klaarstaan op het podium. Toen ze eenmaal begonnen zaten ze er helemaal in! Ik ben super trots op hun. Na alle optredens van de andere groepen kreeg groep 7 nog een extra complimentje. Toen riepen de kinderen opeens: “Dankzij juf Ellen, want zij heeft deze rap geschreven!¨ Tja en dan gaan ze allemaal voor je klappen. Want ben je dan toch een partijtje trots! 🙂 Vooral op mijn leerlingen!

Het was een geslaagde afsluiting van de kinderboekenweek! (En de stress is nou ook weer minder ;p )

 

1 reactie op Afsluiting Kinderboekenweek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *