Mijn eerste stagedag

Donderdag 1 September                                                                                                           Mijn eerste stagedag


Hoi allemaal!

Vandaag was mijn eerste stagedag in groep 7. De week hiervoor heb ik al kennis gemaakt met mijn stageklas en begeleider dus dat maakt het al minder spannend dan normaal gelukkig! Ik moet er vaak elke ochtend om 8 uur zijn. Dan beginnen de meeste leerkrachten. Toen ik binnenkwam om 8 uur mocht ik meteen een aantal schriften uitdelen en zo kon ik gelijk al een beetje de namen leren.

Toen de kinderen binnen kwamen moesten ze mij en de andere juf netjes een een hand geven en goedemorgen zeggen. Dit vind ik altijd erg mooi om te zien.  Ik vind dat beter dan goedemorgen door de klas te zeggen, want door middel van het schudden van de hand heb je persoonlijk contact met ieder kind.  Helaas begon het toen gelijk onrustig te worden omdat ik blijkbaar verkeerd op het plattegrond heb gekeken waar de schriften horen te liggen. Ze dachten gelijk dat ze allemaal ergens anders zaten dus dat zorgde voor verwarring. Ik heb meteen al een foutje gemaakt maar he.. dat kan gebeuren 😉

Mijn begeleider was nog bezig met handen schudden en ondertussen was ik even de klas aan het rond kijken. Ik zag twee jongens die al gelijk al elkaar aan het opstoken waren. Het leek eerst te verminderen dus ik keek weer verder rond. Opeens waren de jongens naar elkaar toegekomen en zaten aan elkaar te trekken en te duwen. Ik was een beetje geschrokken ( want het was nog maar ochtend ;p) dus ik stond er een beetje verbaasd naar te kijken. Ik had geen idee wat ik moest doen. Gelukkig kwam mijn stagebegeleider er al aan. Ze moest de kinderen echt uit elkaar trekken want ze waren niet te stoppen. Ze stuurde een leerling naar de gang en de ander moest rustig blijven zitten in de klas. Ze ging met beide leerlingen praten over wat er gebeurd was en liet het ze samen uitpraten. De rest van de dag hebben ze zich keurig gedragen en heb ik niks meer van ze gehoord.

Verder zijn we de rest van de dag bezig geweest met de basic dingen zoals taal, rekenen, spelling en aardrijkskunde. Tussendoor heb ik een aantal schriften nagekeken, en ben ik met een klein groepje bezig geweest in een apart lokaal om hun rekenen af te maken. Dat ging goed, maar de opdrachten waren nog steeds niet af dus moesten ze het helaas na schooltijd nog even afmaken.

Het laatste uurtje gingen we afsluiten met gym. Dat was erg leuk om te zien hoe energiek ze bezig waren.

Helaas eindigde de dag met een gevecht. Het ging er erg hard aan toe en een had een bloedneus en de ander had een bloed lip. Mijn begeleider hield de ene bij zich en ik de ander. Ze bleven naar elkaar schelden en ik wist niet hoe ik dit moest oplossen. Gelukkig nam de ( gym) meester het van me over en liepen we terug naar school. Daar hadden ze samen een gesprek en ondertussen was ik bezig met de leerlingen die hun rekenen af moesten maken dus ik weet niet hoe ze het opgelost hebben.

Voor mijn eerste dag vond ik dit erg pittig! Maar gelukkig sta ik er niet alleen voor 🙂

Heb jij nog tips voor een situatie zoals deze? Laat het mij hieronder weten!

 

 

1 reactie op Mijn eerste stagedag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *