Tijd vliegt voorbij!

Oh nee oh nee oh nee oh nee!! De tijd vliegt zo snel voorbij dat ik gewoon weer bijna niks heb geplaatst op mijn site. Maar ja ze zeggen: Tijd vliegt voorbij wanneer je het naar je zin  hebt!

groep 3Er is nu alweer een half jaar voorbij sinds mijn laatste post. Een half jaar lang zit ik in groep 3 met al die lieve kindjes.  We hebben sinterklaas gevierd, kerst gevierd… en nu zitten we al in 2018! En mijn lieve begeleider die helaas weg gaat omdat ze gaat werken op een andere school! : ( Maar ja dat hoort er allemaal bij…  Ik leer veel nieuwe dingen nu ik in groep 3 stage loop. Ze komen net af van kleuters en daarom leer je ze erg veel nieuwe dingen. Lezen, schrijven, rekenen. Bij het lezen en het aanleren van nieuwe woorden moet je bijvoorbeeld goed letten op het articuleren en het uitspreken van de woorden en letters. Vaak doe je dat erg overdreven zodat het duidelijker is voor de kinderen. Je spreekt woorden en letters ook anders uit dan dat je dat doet buiten groep 3. De R laat je bijvoorbeeld heel lang rollen. rrrrrrrrrrrrr. Of de F spreek  je heel hard uit net als een fietspomp die dat geluid maakt als je je band op pompt. Zo zat ik laats bij de opticien en moest ik letters voorlezen. Ik wou bijna de nnnnnnnn zeggen of de rrrrrr of de FFFFFF. En dan moet je je inhouden omdat je niet in groep 3 zit maar bij de opticien. Dus gewoon de n, r, m. Ik gaf ook laatst een dictee en ze moesten het wordt HUIL opschrijven. Maar ik sprak het uit als HEL. Dus je hoorde de kinderen zeggen HE? Dat woord hebben we niet geleerd. Dus ik keek naar mijn begeleider en ik vroeg: ¨ Ik zei het het zeker verkeerd. ¨ Ze knikte en zei dat ik de UI duidelijker moet uitspreken.  Toen ik het dictee moest nakijken, zag je dat veel kinderen HEL hebben opgeschreven i.p.v HUIL. Lekker bezig juf! : ) Zo maak je nog eens wat mee!

Oh ja! Ik weet niet of ik het heb verteld maar ik zit nu in het examenjaar. Ondertussen heb ik al examen schrijven van  Nederlands gemaakt. Ook moest ik al 3 schriftelijke examens inleveren. Ik wacht nu op de uitslag dus ik ben erg benieuwd. En dan komen er nog wel honderd examens aan dit jaar! Dan zal ik helemaal wel geen tijd hebben om artikels en blogs te schrijven. Maar ik zal het proberen!

 

1 reactie op Tijd vliegt voorbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *