Update over mijn nieuwe stage in groep 3

Hoi allemaal!

Het nieuwe jaar is inmiddels al weer een paar weken bezig, vandaar even een update over mijn nieuwe stageplek in groep 3.

Zoals je misschien al hebt gelezen in mijn laatste artikel , loop ik nu stage in groep 3. Ik heb het erg naar mijn zin! De eerste twee weken waren erg wennen maar langzamerhand vind je je plek. Ik loop stage op maandag en dinsdag en woensdag loop ik rond door de school om aan een project te werken in opdracht van mijn opleiding.

Groep 3 is heel wat anders dan groep 7, maar je dat is logisch ! Het is een erg leuke doelgroep. Ik heb totaal 23 kinderen in de klas. De kinderen komen van de kleuters en de nadruk gaat van spelen over naar werken. Het valt niet mee om stil te zitten en te luisteren naar de juf of in werkboekjes werken.  In deze leeftijdsfase willen ze steeds meer weten en zijn ze niet direct tevreden met een antwoord ( dat merk je 😉 . Het kleuterbuikje verdwijnt, armen worden langer en de tanden worden gewisseld. Door deze groei zijn ze sneller moe, onevenwichtig en hebben  ze ook nog veel behoefte aan beweging. We beginnen ook elke maandag met kinderen die op de tafels hangen en zeggen dat ze moe zijn. Dat komt dus hierdoor…. ;p

Ook kunnen ze erg schattig zijn 🙂 ( en af en toe boefjes natuurlijk ) Ik kreeg laatst een hoestbui en opeens voelde ik een klein handje op mijn rug kloppen. Deze kleine momentjes zijn erg schattig.

Ik heb een goede band met mijn begeleider. Dit maakt je stage ook 10 x leuker en prettiger om mee te werken. Door het project op de woensdagen maak je ook contact met andere collega´s en dat is super fijn!

Ik ben erg tevreden en ik ben benieuwd hoe het komende jaar zal gaan!

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *